Ga naar de inhoud
Nieuws

Nieuwe uitstraling voor het SIEC

De website was al in het nieuw, maar nu is ook de het Solar Innovation and Experience Center zelf onder handen genomen. Vlak voor de Open Bedrijvendag Emmen, begin november 2023, werd de nieuwe look and feel zichtbaar. Ook is de route vanaf bedrijvenpark A37 nu duidelijk aangegeven en is het SIEC van verre zichtbaar vanaf de autoweg Emmen-Klazienaveen. Het zijn de eerste stappen op weg naar nog meer uitstraling, nieuwe activiteiten en nieuwe partners.

Het gebouw van het SIEC stond tot begin november tamelijk anoniem te zijn tussen de tienduizenden zonnepanelen van Zonnepark Oranjepoort tussen Emmen en Klazienaveen. En voor onbekenden was het soms ook even zoeken naar de juiste route via Bedrijvenpark A37. Dat is nu wel anders. En er gaat de komende maanden nog meer veranderen. Zowel binnen als buiten het gebouw.

Ook voor het SIEC geldt bij dit soort dingen #samenwerkenloont. Het zonnepark Oranjepoort, waar het SIEC ook een deel van vormt met haar 5000 vierkante meter Fieldlab en ontvangstruimte, heeft een nauwe binding met de omgeving. Dat geldt ook voor het SIEC zelf, met als founding father onder andere netwerkorganisatie Ondernemend Emmen. Daarom is het nieuwe gezicht helemaal lokaal gerealiseerd met hulp van leden van Ondernemend Emmen. Want die hebben een streepje voor.

Het ontwerp is van Kitty van der Klugt van MetCC, de borden voor de bewegwijzering en de algemene informatie zijn gemaakt en geplaatst door de mensen van Speer Reclame en het gebouw is van opvallende signing voorzien door het team van Media-Sign.

Komend jaar staat een verdere aankleding van terrein en gebouw op de agenda. Ook willen we het aantal activiteiten uitbreiden en meer groepen kennis laten maken met de mogelijkheden van het SIEC.